Eller kommer vi att lära oss? Som regel vill barn leka och föräldrar – spendera tid med nytta. Tack vare det japanska Kumon -träningssystemet har barn och föräldrar möjlighet att kombinera trevliga med användbara

”Låt oss limma det!"" Låt oss klippa!"" Låt oss lägga bilderna!" – Detta är bara några få namn på fördelar för roligt lärande, som erbjuds av ett oberoende och detaljerat designad japanskt inlärningssystem Kumon. Kumon -tekniken följer med mer än fyra miljoner barn och ungdomar från 2 år till 17 och skolor arbetar i 47 länder. Ryssland-48: e tack vare Moskva Lyceum nr 1451, som vågade experimentera.

Kumons arbetsböcker, eftersom de är utformade för att följa ditt barn till kunskapsvärlden i 15 år i rad, är mycket olika. Två-treåriga barn av anteckningsböcker "Första steg" Lär dig att klippa och vika bilder, förskolebarn blir bekanta med enkla linjer, köpa cialis utan recept lära sig att räkna och bestämma tiden, ta reda på bokstäverna i ryska och engelska alfabet, lim och dra. Nu kan du bekanta dig med programmet för barn under 10 år, men förlaget "Myth" kommer att släppa anteckningsböcker med ett gymnasieprogram.

Varför exakt kumones, eftersom hundratals pedagogiska metoder?

Kom bara ihåg hur det var i verkligheten – med dig eller dina bekanta. När ett barn tar sax med runda säkra ändar, hur kurvor är raggade, skarpa hörn är inte klippta ut, rutorna med färgat papper är vikta som du vill, men inte ens i hälften, stationer lim spillas, PVA sticker ut och omedelbart går sönder. Kom bara ihåg hur många gånger du ringde en minutpil – en minut tills ditt barn lärde sig att skilja den från en sekund. Även om du aldrig har ropat, höjde inte ögonen mot himlen, andades inte i impotens, men visade mirakel av tålamod och känslighet, barnen förolämpar fortfarande. Det är väldigt nedslående och jag vill inte prova någonting, och det är omöjligt att tro på mig själv och i framgången för åtagandet, när det inte visar sig så vackert som på bilden, även om min mamma ler och försäkrar vad som hände Utmärkt, eller säger tyvärr: "Tja, men men det såg jag hur du försöker, kära".

Kumon anteckningsbokuppgifter är så ordnade att de kommer från början. Alltid. Alla har. Och i barn i talterapigrupper – också. Och hos barn med problem med utvecklingen av motoriska färdigheter och visuell -motorisk samordning – också. Och hos barn med uppmärksamhetsbristsyndrom också. De första fem uppgifterna från någon anteckningsbok som motsvarar åldern gör barnet med entusiasm: ”Jag kan göra allt!"

Och sedan ökar systemet smidigt, nästan omöjligt ökar komplexiteten i uppgifterna, och de visar också en efter en, eftersom komplikationen är så noggrant doserad att det är omöjligt att dosera den själv och hemma verkar det för mig att det är omöjlig. Åtminstone lyckades jag inte. I slutändan bildar Kumon -metoden respekt för hans arbete, för hans framsteg, för sig själv, förmågan att utvärdera sina resultat och känna kunskapens glädje. Naturligtvis är detta hundra gånger viktigare än färdigheten att skilja direkt från kurvan och bokstaven i det engelska alfabetet.

En serie arbetande anteckningsböcker och läroböcker Kumon (Mann, Ivanov, Ferber, 2015).

Psykologier bjuder in

© 2006-2022 Network Edition "Psychologies.RU – Den officiella webbplatsen för tidningen Psychologies (Psycholojis) ", Shkulev Media Holding / Ooo "Shkulev Media Holding".

Intyg om registrering av media EL No. FS77-82353, utfärdat av den federala tjänsten för övervakning av kommunikation, informationsteknik och masskommunikation (Roskomnadzor) 23.elva.2021.

Alla rättigheter förbehållna. Varje reproduktion av webbplatsmaterialet utan tillåtelse från redaktionskontoret är förbjudet. 16+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *